ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Τι να μην ρίχνετε στις αποχετεύσεις σας

Τι να μην ρίχνετε στις αποχετεύσεις σας

Κάθε χρόνο στον Ζωγράφο επιχειρήσεις και οικίες πρέπει να καλέσουν έναν επαγγελματία της Αποφράξεις Ζωγράφου για να τους βοηθήσουν με μια βουλωμένη αποχέτευση. Τα προβλήματα στην αποχέτευσή σας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί! Τι να μην ρίχνετε στις αποχετεύσεις σας;

Είτε δεν είχατε καθαρίσει τις αποχετεύσεις σας για κάποιο χρονικό διάστημα είτε έχετε ξεπλύνει πράγματα που δεν έπρέπε να ξεπλυθούν ή έχετε ρίξει τα λάθος πράγματα στο λάθος σημείο. Όλα αυτά μπορούν πολύ εύκολα να βουλώσουν την αποχέτευσή σας.

Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πολλοί από εμάς απλά δεν ξέρουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να ρίξουμε στην αποχέτευση! Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες και θυμηθείτε ότι οι αποχετεύσεις σας είναι σχεδιασμένες για λύματα – όχι γενικά απόβλητα!

Μαγειρικό λάδι

Ακόμα κι αν ρίχνετε το λάδι με την συνοδεία καυτού νερού που τρέχει ,όταν κρυώσει θα στερεοποιηθεί μέσα στους σωλήνες και μετά από λίγο θα προκαλέσει βούλωμα! Στην έσχατη περίπτωση περιμένετε να κρυώσει και να το πετάξετε!

Τι να μην ρίχνετε στις αποχετεύσεις σας
Τι να μην ρίχνετε στις αποχετεύσεις σας

Είδη υγιεινής

Ή τη συσκευασία τους! Μόνο ένα προϊόν υγιεινής μπορεί να προκαλέσει βούλωμα. Και επειδή δεν έχει συμβεί ακόμη δεν σημαίνει ότι θα είστε πάντα τόσο τυχεροί! Βεβαιωθείτε ότι τα τυλίγετε και τα τοποθετείτε σε κατάλληλο κάδο.

Πάνες και μωρομάντηλα

Οι πάνες και τα μωρομάντηλα δεν διασπώνται και τα συστήματα αποχέτευσης δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τέτοια ογκώδη απορρίμματα. Αντ ‘αυτού, τυλίξτε τα και να τα βάζετε στα γενικά απορρίμματα.

Καλλυντικά, μαντηλάκια και βαμβάκι

Πολλοί από εμάς είμαστε ένοχοι! Και αυτό γιατί ρίχνουμε στην αποχέτευση μαντηλάκια, βαμβάκι, χαρτιά. Αντί να τα ρίχνουμε στον κάδο! Αυτά τα απορίμματα δεν καταστρέφονται εύκολα και θα συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου προκαλώντας βούλωμα.

Προϊόντα μακιγιαζ

Τα προϊόντα όπως το μακιγιάζ, οι λοσιόν και τα έλαια δεν πρέπει να χύνονται κάτω στο νεροχύτη ή την τουαλέτα καθώς οι αποχετεύσεις δεν είναι κατασκευασμένες για να τα δέχονται. Αντ ‘αυτού, θα προσκολληθούν στους σωλήνες και θα συμβάλουν στη δημιουργία δομών που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τις αποχετεύσεις σας.

Απορρίμματα τροφίμων

Οι αποχετεύσεις σας δεν είναι φτιαγμένες για απόρριψη αποβλήτων, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ξύσει τυχόν εναπομείναντα απορρίμματα φαγητού από τα πιάτα, τις γλάστρες και τα τηγάνια στο δοχείο, όχι στο νεροχύτη! Έτσι θα σταματήσουν να βουλώνουν και να μυρίζουν άσχημα οι αποχετεύσεις σας!

Ανθρώπινες τρίχες

Τα ανθρώπινα μαλλιά μπορούν εύκολα να προκαλέσουν βούλωμα, ειδικά όταν απομένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρώτο σημάδι αυτό πιθανότατα θα είναι όταν το μπάνιο σας ή το ντους του νερού αρχίσει να στραγγίζει αργά ή ακόμα και καθόλου! Έτσι, βεβαιωθείτε ότι τα καθαρίζετε συχνά για να αποφύγετε την απόφραξη.

Αν έχετε οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορείτε και δεν μπορείτε να ρίχνετε στις αποχετεύσεις σας ή εάν θέλετε οι αποχετεύσεις σας να καθαρίζονται λόγω συσσώρευσης ή κακής οσμής, επικοινωνήστε με την ομάδα της Αποφράξεις Ζωγράφου. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε με συμβουλές από ειδικούς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες που θα σας κρατήσουν την αποχέτευση καθαρή και λειτουργική!